Specialty coffees

De beste koffie ter wereld koopt u bij CAS

Specialty coffees

Bij CAS meer dan koffie vindt u de betere koffie, ook wel ‘specialty coffee’ genoemd. Elke koffieboon komt van zijn eigen plantage en moet SCAE-gecertificeerd zijn als specialty coffee. Dit houdt in dat de plantage voor elke oogst minimaal 80 punten moet halen (op een schaal van 0-100).

Alle koffiebonen bestaan uit een single estate koffie – één zuiver soort - en mogen slechts 1 van de 50 soorten arabica’s bevatten. Aangezien wij voor iedereen wat in huis willen hebben, zoeken we elk jaar 1 koffie die wij wat goedkoper in de markt kunnen zetten. Wij verkopen geen melanges en geen robusta koffie.

Zuivere herkomst

Transparantie en eerlijkheid staan bij ons voorop, wat inhoudt dat elke koffie traceerbaar moet zijn van de plant tot in het koffiekopje. De benamingen van onze koffies zijn dan ook niet de namen die wij bedenken, maar die wij doorkrijgen van de plantages waar wij zoveel mogelijk direct inkopen. Veel koffies zijn biologisch geteeld maar niet altijd biologisch gecertificeerd. Dit is vaak een prijskwestie voor de kleine plantages: voldoen aan de Europese kwalificaties voor de SKAL-certificering kost immers geld.

Vers gebrand

De versheid van de koffie staat bij ons voorop. De doorlooptijd van onze koffiebonen mag maximaal 8 weken zijn. Daarom heeft  elke koffie die u in onze winkel koopt een ‘branddatum’, zodat u de versheid altijd kunt controleren. Ter vergelijking: de ‘grote koffiemerken’ hanteren een houdbaarheid van 24 maanden.

CAS op de zaak

Wij verkopen onze koffie in handige versverpakkingen van 250 gram, 500 gram of een kilo. Voor thuis maar uiteraard ook voor zakelijk gebruik. Meer weten? Neem contact op met Cas van Rijn.

Meer ervaren. Meer proeven.

Openingstijden:

Ma. Gesloten
Di./woe./do. 10.00 - 18.00 u.
Vr. 10.00 - 20.30 u.
Za. 10.00 - 18.00 u.
Zo. Gesloten

Het lekkerste nieuws als eerste horen?

Volg ons: